Воденият от Лучано Спалети отбор постигна победа в реванша срещу швейцарския Йънг Бойс с 3:1. Така след загубата като гост с 1:2 на "Стад дьо Суис" преди седмица време руснаците продължават напред с общ актив от 4:3.

Мачът не тръгна добре за домакините, които се озоваха в ролята на догонващ след 20 минути игра. Тунизийският национал Амар Джемал откри резултата след удар с глава при центриране от ъглов удар.

Данко Лазович обаче успя да изравни резултата малко преди почивката. В 41-ата минута Зирянов изведе напредващия Лазович в наказателното поле, където последният бе изпуснат от отбраната на гостите. Оттам сърбинът не срещна проблеми да отбележи изравнителното попадение.

Сергей Семак се озова на отлична позиция в 51-ата минута на границата на наказателното поле. Отбраната на гостите отново проспа положението, а Семак не се нуждаеше от допълнително насърчаване при акцията си, която доведе резултата до 2:1.

Това положение не устройваше домакините, които се впуснаха в търсене на победен гол, който да предотврати срещата от навлизане в продължения. Роман Широков получи добро подаване в пеналта от Лукович. С първото си докосване полузащитникът овладя топката, а след второто съприкосновение тя вече летеше към мрежата за 3:1.

В последните минути топката бе във владението на гостите, които с няколко опасни положения пред вратата на Малафеев имаха реалния шанс да решат всичко в своя полза. Едно от тях бе в третата минута от добавеното време, когато Сутер пропусна да се разпише от повече от чиста позиция. Единствена преграда пред защитника бе стражът на "синьо-белите", който обаче с решителната си намеса успя да отклони удара.

В следващия кръг на турнира Зенит се изправя срещу победителя от двубоя между Рубин Казан и Твенте. Холандците водят с 3:0 след гостуването си в Москва и днес ще трябва единствено да защитят предимството си у дома, предаде livesport.