Защитникът Рио Фърдинанд, който не е играл от два месеца и халфът Андерсон могат да се завърнат в стартовия състав на "червените дяволи". От началото на седмицата и двамата се подготвяха наравно със съотборниците си.

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти доволно заяви, че няма проблеми с контузени футболисти преди мача. Аут за мача ще бъде само защитникът Давид Луис, който няма право да играе в Европа до края на сезона, след като записа двубои в Шампионската лига с екипа на Бенфика. Друг бранител - Алекс, както и полузащитникът Йоси Бенаюн вече подновиха тренировки, но също няма вземат участие, тъй като нямат достатъчна физическа подготовка.

Ернандес: Нашите нападатели са по-добри от тези на Челси

Вчера тренировката на Юнайтед пък пропусна Уейн Руни, но той по всяка вероятност ще излезе титуляр тази вечер. Защитникът Рафаел вече е възстановен от травмата, която получи в мача с Олимпик (Марсилия). В лазарета на "червените дяволи" обаче остават Дарън Флетчър, Джон О'Шей и Уес Браун. Мениджърът на Юнайтед Алекс Фъргюсън на свой ред се похвали, че проблемите му в защита вече се изчистят.

"Евънс е готов за мача с Челси. Фърдинанд също тренира с отбора, но дали е готов за игра - не съм сигурен. Рафаел е възстановен, О'Шей и Браун са близо до подновяването на тренировки", сподели сър Алекс.

Колегата в му Челси Карло Анчелоти пък има най-много въпросителни около атаката. Италианецът ще трябва да избере на кой измежду Дидие Дрогба и Фернандо Торес да заложи в сблъсъка тази вечер. Тъмнокожият футболист в събота вкара за 1:1 срещу Стоук, което бе първото му попадение от два месеца насам. Подобно е положението и при струващия 50 милиона паунда Торес, който все още чака първото си попадение със синия екип. На Острова предполагат, че все пак Карлето ще гласува доверие на Дрогба и ще остави "Ел Ниньо" на пейката.

Подобна ще бъде и съдбата на Димитър Бербатов, който по традиция не е титуляр в Шампионската лига. "Червените дяволи" ще играят само с един чист нападател, който и тази вечер ще се казва Уейн Руни.

Вероятни състави:

ЧЕЛСИ, 4-4-2:
Чех, Ферейра, Тери, Иванович, Коул, Рамиреш, Есиен, Лампард, Малуда, Анелка, Дрогба

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД, 4-5-1:
Ван Дер Сар, Рафаел, Фърдинанд, Видич, Евра, Скоулс, Карик, Парк, Нани, Гигс, Руни.

Главен съдия: Удиано Майенко (Испания)

Стадион: "Станфорд Бридж", 21:45 часа