Мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, внесе яснота около появилите се слухове за сериозен скандал между тенис звездата и родната федерация.

Причината за тез ислухове е участието на Гришо в търг за стопанисване на кортовете в Борисовата градина, което към момента прави федерацията. Твърди се, че Григор иска да получи апетитните имоти, за да ги превърне в модерна тенис академия на световно ниво.

Именно заради това Георги Стоименов гостува в предаването "Break Point" по Max Sport 1, където изложи своята гледна точка.

"Не съм съгласен с този анонс за този "конфликт" или за "раздор" между двете страни, защото такъв според нас няма, според мен. Ние не сме казали нищо по този въпрос досега, не сме се противопоставили по никакъв начин.

Съвсем кратка история ви давам на нашето участие - на участието на ТК "Хасково". Преди около две седмици се появи обява за конкурса за отдаване под наем на тенис комплекс "Академик". Преди около седмица приблизително ТК "Хасково", заедно с Григор, решиха че могат да участват. Решението им за участие беше подкрепено от условията за конкурса, които не са правени от тях - правени са от принципала - Министерството на спорта.

Това, което Григор иска да направи там, заедно с тенис клуб Хасково, е да се направи един хубав тенис клуб, който да е наистина с добро качество на предлаганата услуга, който ще обслужва еднакво добре както любители, така и състезатели по тенис. Нека не забравяме, че съществена част от предложението е голяма част от кортовете и часовете, които са за определените места да бъдат използвани за т.нар. допълнителна инвестиционна дейност, тоест допълнителна контрибуция от страна на тенис клуб "Хасково" за безплатно обучение на децата, които са в училищата, които принадлежат на общината, към които са тези кортове, както и национални състезатели.

Проблемът" в случая идва от това, че Федерацията може да изгуби кортовете, на които се подвизава, тъй като е на равни начала в конкурса с всички други участници.

Министерството на спорта поставя в конфликт Федерацията по тенис с всички нейни членове. Няма други в играта, които да отговарят на всички тези условия.

Аз съм твърдо вярващ в това, че Министерството на спорта би трябвало в координирани усилия с Федерацията в този конкретен случай да поставят условия на конкурс, които биха били облекчаващи за Федерацията, разбира се".

В дискусията заедно с Георги Стоименов от името на родната федерация участваше Мариана Печеян, която е член и на Управителния съвет.

Според нея действията на Григор не са особено морални, защото по този начин ще отнеме базата на родната тенис федерация.

Тя също така подозира, че просто хора като Георги Стоименов използват името на Григор, а всъщност не тенисистът е най-заинтересованият човек около получаването на тези кортове под наем.