Александър Зверев призна, че има сериозни психологически проблеми. Световният №3 трудно издържа на напрежението и славата, а социалните мрежи и вниманието от медиите са успели да разклатят увереността на тенисиста. 

"В последно време често се чувствам депресиран. Непрекъснато съм под светлината на прожекторите. Папараците ме дебнат на всяка крачка, не мога спокойно да се разходя навън без да се притеснявам от ненужно внимание. Социалните мрежи също играят роля за задълбочаването на проблема ми.

Там е пълно с хейтъри и хора, които ме критикуват грубо и без причина. Опитвам се да не обръщам внимание, но е много трудно. Понякога искам да съм обикновен човек. Да имам свободата да се движа спокойно по улицата. Всички си мислят, че популярните спортисти имат безгрижен живот, но не е така. Много често губим здравето си заради психологическо напрежение", сподели Зверев.

Немският тенисист от руски произход споделя, че основната му трудност пред него е била да сподели за този проблем.

"Трудно се споделя, когато си известен, защото никой не очаква да страдаш от нещо подобно. Никой няма да ти повярва", казва той.

Може би това е била причината за колебливата му игра във втори кръг на "Ролан Гарос", където той преживя петсетов кошмар срещу Себастиен Баес. Зверев беше на крачка от унизително отпадане от далеч по-непретенциозен съперник.

Той не е първото популярно спортно лице, което се оплаква от психологически проблеми в последно време. Легендарният колоездачът Марк Кавендиш, гимнастичката Симон Байлс, олимпийската шампионка по сноубординг Клои Ким, всички те развиха депресия, която повлия на спортните им кариери.