За първи път от десет години насам България отново ще бъде домакин на турнир от най-високата първа категория при 16-годишните, потвърди обявеният официално календар на Европейската тенис асоциация за последното тримесечие на 2024 г.

Честта да бъде организатор получи "Тенис клуб 15-40", като турнирът ще е от 7 до 13 октомври.

Така Sofia Cup ще бъде последното голямо състезание, носещо точки за финалния Мастърс на осемте най-добри на Тенис Европа, който ще се проведе между 22 и 26 октомври на легендарните кортове в "Монте Карло кънтри клуб".

"Щастливи сме високата чест да бъде оказана на нашия клуб", заявиха от "ТК 15-40".

Турнирите от първа категория до 16 г. на Европейската тенис асоциация са само девет през 2024 г за цяла Европа.

Заедно със София в тази елитна компания правят впечатление и имената на символни тенис места като Рим, Лацио, Варшава, Каталуния, Сараево и други.

"Между 18 и 24 август клубът ни ще бъде домакин на традиционния турнир, също от категория 1, до 12 г. - MNDB Open. С организацията на двете събития ние се превръщаме в единствения български клуб, който през 2024 г. ще бъде домакин на два международни турнира (общо четири за страната) от най-високата категория в детско-юношеския тенис. Даваме си сметка, че усилията няма да са малко, но дълбоко вярваме, че са необходими. В името на децата ни", добавиха домакините на надпреварата.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО