В тениса темата с доминацията на Тримата тенори - Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович, е винаги актуална.

Поне от началото на десетилетието, което изпращаме след няколко дни.

И в което тримата дадоха само 7 титли от Големия шлем на друг тенисист (от 40 възможни). Три пъти спечели Анди Мъри, три пъти Стан Вавринка, веднъж - Марин Чилич.

Иде ли края на "управлението" на тези трима гиганти?

Борис Бекер е поредната легенда, която потърси положителен отговор на въпроса, споменавайки и кого вижда като евентуален наследник на трона.

"Може би още през следващата 2020-а ще видим нов шампион - каза германецът пред австралийското шоу "The Weekend". - Три години не се е случвало в Шлема, а тези тримата са направо невероятни. Но усещам, че напира нова вълна от играчи, които могат да ги сменят. Още в Щатите Медведев не бе далеч да триумфира, но моята прогноза отива към други имена.

Първи бих поставил Саша Зверев, който има всички качества да го направи. А вече - и опит. След това се сещам за Доминик Тийм.

Много харесвам от най-младите Алекс де Минор и Денис Шаповалов. И, разбира се, не бива да забравяме човека-шоу, но и невероятен тенис талант - Ник Кирьос. Някой от тях ще пробие стената на тримата големи и ще се качи на върха в тениса."