Световният №3 Доминик Тийм сподели в интервю как му се отразява паузата в тениса, как поддържа форма и какво бъдеще очаква след пандемията.

Как вървят упражненията в карантина: "Ситуацията е съвсем нова за тенисистите. Опитвам се да правя възможно най-много. Мотивирам се всеки ден с целите, които съм си поставил, но и хубавите спомени и опита от корта помагат. Последният такъв бе на Australian Open, който не чак толкова отдавна. Това е много важно за мен, защото е единственият начин да тренирам на сто процента всеки ден."

Дневната рутина с тренировки: "Тя е доста натоварена всъщност. Наспивам се и започвам да тренирам - торс, стомах, гръб, гърди, крака. След това тичам. През повечето време приключвам около 5-6 следобед. След това водя телефонни разговори и играя на Плейстейшън с приятели."

Обществото след пандемията: "Сигурен съм, че можем да извадим и позитиви от този труден период. Надявам се обществото да научи от него. Виждаме, че глобализацията става много голяма и бърза и това не е толкова хубаво. Нито за планетата, нито за хората, нито за природата. Надявам се в бъдеще всичко да се нормализира".

Позитивите от паузата в тениса: "Има много по-важни неща от играта. Става дума за здравето на хората. Прекараното време с брат ми ми дава сили, както и с кучето ми. А и говоря с приятели. Тези неща ми убягват по принцип и сега ми харесва."

Важните аспекти за един тенисист: "Психологическата подготовка е много важна особено за Големия шлем в мачове 3 от 5 сета. От друга страна, този опит идва в останалите срещи. Опитвам се да работя върху това и по време на тренировките. Ако успявам да поддържам добро ниво за 4 часа в тренировките, ще мога и в мач. Физическият аспект също е много важен. Ако знам, че съм в добра форма, щще мога да играя на високо ниво четири или пет часа без проблем."