Новак Джокович победи с 6:2, 6:4, 6:2 Тенис Сандгрен в първи кръг на "Ролан Гарос", което в никакъв случай не бе нещо изумително или неочаквано. Но мачът бе исторически първи от "нощната сесия" в историята на Откритото първенство на Франция.

Досега в мъжката надпревара не бе игран нито един двубой на осветлението, което е ново за комплекса.

Световният №1 имаше превъзходство във всички компоненти срещу намиращия се на 66-о място в ранглистата американец. Сърбинът не допусна пробив в мача.

А след него даде интервю пред Евроспорт, влизайки във виртуалното студио на медията.

"Тенис игра много добър тенис - започна къде на шега, къде на сериозно Ноле за съперника си. - Но и аз съм доволен от своето представяне. Също така се радвам, че станах част от историята на турнира с първия вечерен мач. Единствено съжалявам, че нямаше публика".

Вечерният час, въведен за цял Париж заради пандемията, не позволи на зрители да останат и да гледат срещата на Джокович и Сандгрен.

Нямаше как да бъде подмината темата и за скандала на седмицата в тениса, случил се пак на "Ролан Гарос". В понеделник Наоми Осака се оттегли от надпреварата, след като бе глобена с 15 000 долара за отказа си да се включи в пресконференции и да говори пред медиите на турнира.

"Подкрепям я - каза Джокович. - Много смело от нейна страна да направи това, което направи. Съжалявам много за това, което преживява, а това са трудни времена за нея.

Ако има нужда да се оттегли временно, да направи каквото е необходимо за себе си и здравето си, дано това и повлияе позитивно и се завърне още по-добра и силна.

Организаторите нямаха голям избор, те защитават интересите на турнира и всички в него. Но напълно подкрепям Наоми за решението, което взе."

Във втория кръг Джокович ще срещне Пабло Куевас, който е №92 в ранглистата.