Малкият брат на световния №1 в тениса Новак Джокович - Джордже, не крие огромните планове, които има за тенис турнира в родния му Белград.

Подобно на брат си, Джордже също се занимава с тенис, но не като играч на корта, а с организационни въпроси около този спорт. Той е и човекът, който организира придобилия печална слава турнир "Adria Tour", като също така успя да възроди АТР турнир в Белград.

След дълга пауза, турнирът в сръбкста столица се завръща с доста звездни имена, сред които Новак Джокович и Доминик Тийм. Но амбициите на Джордже не спират дотук, като плановете му са в следващите години този турнир да се прерасне в надпревара от категория АТР 500, като ежегодно да привлича най-големите имена.

Той сподели и за друг свой доста любопитен план. Става въпрос за Роджър Федерер, който ще бъде поканен през 2022-а.

Джордже Джокович призна, че за него е нещо като мечта да види двамата най-велики в този спорт по думите му - брат му Новак и Маестро Федерер на корта в родния му град.

"Тази година не поканихме Федерер, защото трябва да го калкулираме в бюджета ни. Не можем да похарчим всичко за един играч, решихме да го разпределим поравно. Разбира се, мечтата ми е да го видим в Белград. Обещавам, че през следващия сезон всичките ни усилия ще са в тази насока, трябва да го доведем веднъж преди да се оттегли.

В момента работим по въпроса да купим лиценз, за да превърнем този турнир от категория АТР 500, това изобщо не е невъзможна мечта. Тази година искаме да покажем, че сме способни да направим нещо подобно. Играчите са нашите посланици и искаме да се погрижим за тях. Да имаме голям награден фонд беше един от приоритетите ни, за да привлечем страхотни играчи и да отговорим на очакванията на АТР.

Помолих Новак да не се намесва в организацията, искахме да се отнасяме с него като с другите играчи. Искам да се наслади като тенисист, да не се занимава с тези въпроси. Ясно е, че той изигра важна роля да получим лиценза и е много развълнуван за турнира, но мисля, че ще изненадаме дори него с някои неща, които сме подготвили за играчите", сподели по-малкият брат на Новак.