20-кратният победител в турнирите от Големия шлем Роджър Федерер признава, че по време на локдауна все по-често е използвал времето да си говори с Рафаел Надал и двамата стават все по-близки.

"Много си говорих с Рафа Надал. От една страна и двамата сме в Управителното тяло на Съвета на играчите и сме длъжни да поддържаме връзка. Наше задължение е да коментираме какво е нужно да се прави за благото на нашия спорт, как да го развиваме напред.

Обаждах му се да го питам как се справя по време на жестокия локдаун в Испания. Той пък ми звънна в друг момент, за да ме разпита как ми върви възстановяването след операцията на коляното, разказва Федерер в интервю за списанието schweizer-illustrierte.ch.

"Чувствам, че с Рафаел ставаме все по-близки. Отначало се радвах, че мога да остана дълго време в Швейцария, както ни принуди пандемията от коронавирус. И мога да се видя с хора от града и района. Но после осъзнах, че ми липсват момчетата, с които сме на турнирите в Лондон, Париж, Ню Йорк.

Ние реално си живеем в АТР-тура и в един момент започна да ни липсва. Вероятно и при другите е така, казва още Федерер, който завърши на 5-о място в годишната ранглиста на АТР. Надал приключи 2020-а на 2-а позиция.