Роджър Федерер създаде напрегната ситуация при пристигането си в Рим ден, преди да се включи в Мастър турнира в града.

Днес в 12 ч Маестрото излиза срещу португалеца Жоао Соуса във втория кръг на надпреварата. В нея вече не участва Григор Димитров, отпаднал на старта от германеца Ян-Ленарт Щруф.

Федерер, както обикновено, не спести мнението си. Този път критиките му бяха към организаторите, които рязко завишиха цените на билетите след новината, че Роджър ще играе в Рим. Всеки, закупил пропуск за кортовете преди нея, е платил почти наполовина по-малко от феновете, купили билети след включването на Федерер в схемата.

"Това е разочароващо - каза швецарският ас на пресконференцията си. - И то, търся мека дума, затова използвам тази. Обичам този град и този турнир, идвам с удоволствие. Но не виждам причина за завишаването на цените, ситуацията не е нормална.

Така хората се чувстват излъгани, а и не искам някой да си мисли, че трябва да плаща луди пари само, защото аз съм тук. Отношението на организаторите към публиката е разочароващо..."

Във вторник на корта Ник Кирьос отстрани Данийл Медведев с 6:3, 3:6, 6:3, а Давид Гофен се справи със Стан Вавринка - 4:6, 6:0, 6:2, за да си насрочи среща с Хуан Мартин дел Потро.