Фабио Фонини отново показа нерви от стомана и постигна обрат, за да заслужи полуфинал в Монте Карло срещу шампиона Рафа Надал.

Италианецът върви в турнира най-вече благодарение на непримиримост, след като спечели с 1:6, 6:3, 6:2 срещу Борна Чорич.

Фонини не се предаде след тежкия първи сет, спаси 8 точки за пробив на съперника, като върна лентата с представянето си към това в първия кръг.

Тогава Андрей Рубльов водеше срешу 31-годишния италианец с 6:4, 4:1, но Фабио се вдигна и обърна.

В събота следобед Фонини се изправя срещу Краля на клея Рафаел Надал, който има 11 титли в Монте Карло. След елиминирането на световния №3 Александър Зверев в четвъртфиналите, италианецът няма от какво да се страхува.

"Срещнах някои страхотни играчи тук и знам, че мога да се противопоставя - каза Фонини. - Да, Рафа е различно "животно" от всички други на клей, но аз съм стигнал до полуфинал и ще е голяма битка. Срещу Надал няма как да е лесно, винаги е било така."

Равносметката от сблъсъците на двамата е 11:3 в полза на испанеца, който спечели последните 6 сблъсъка. Но именно Фонини е един от хората, които могат да се похвалят, че е победил повече от веднъж Рафа на клей (2 успеха).

"Той е един от най-талантливите и технически надарени играчи в тура", каза шампионът за Фабио преди сблъсъка им днес.

Полуфиналът Надал - Фонини ще започне не преди 16,30 ч днес, предхождан от другата двойка за място на финала: Данийл Медведев - Душан Лайович (14,30 ч).

И двата мача, както и целият турнир, можете да гледате по MAX Sport 1.