Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Маями едва след втория си мач, записвайки загуба от Джордан Томпсън с 5:7, 5:7 в третия кръг.

Австралиецът показа много добро ниво и припомни защо отстрани 12-ия в света Карен Хачанов в миналия кръг.

Сега играта му бе не по-малко впечатляваща, а тази на Григор не отговаряше на възможностите му, които се видяха в предишния мач с Фелисиано Лопес.

Нивото на сервис на българина спадна рязко и въпреки че отново не правеше кой знае колко непредизвикани грешки спрямо тези на съперника, бе твърде уязвим на подаването си не без помощта на Томпсън, който вкарваше страхотни удари.

Снимка: AP/БТА

Българинът също успяваше да се разпише с красиви уинъри, но бе пробит цели пет пъти. Нямаше как да се надява на повече при толкова неубедително сервиране.

Във втория сет заличи пробив аванс и ускори темпото. Когато мислехме, че може да постигне обрат, той подобно на други мачове в последните месеци се срина и допусна късен пробив, за да подари победата. Това се случи и в двата сета.

Когато сервираш 57% на първо подаване няма как да се справиш с играч като Томпсън, който е много стабилен от основната линия и то в ден, в който играта му вървеше.

Григор за пореден път доказва, че не може да прави поредни добри мачове и може да се каже, че тактически бе надигран от своя 24-годишен съперник, който няма никакви успехи на ниво ATP. В по-голямата част от мача двамата изглеждаха равностойни, което само по себе си е притеснително за хасковлията. Все пак говорим за съперник, чийто таван в кариерата е №60 в света.

В дадени моменти от мача българинът показа увереност, но добрите знаци бързо бяха заличавани в следващия гейм. Успя да направи два добри поредни само веднъж във втория сет, но след това отново се срина и с четвъртия си мачбол австралиецът затвори мача.