Какво би била една седмица без поредното култово изказване на Ник Кирьос...?

Австралийският чудак се превърна в звезда №1 на пандемичната обстановка и паузата в тенис сезона, когато единствената активност на играчите е в социалните мрежи. А там Ник, съгласете се, е трудно да бъде победен.

Повод стана интервю на Доминик Тийм, който опита да защити колегата си Александър Зверев от критиките. Германският тенисист бе заснет на видео как купонясва на парти със стотици хора, въпреки че току-що се бе върнал от турнира "Адриа Тур", където се заразиха с коронавирус Григор Димитров, Новак Джокович, Виктор Троицки и други.

Тийм и Зверев бяха с отрицателни тестове, а Кирьос бе първият, който разкритикува Саша и го нарече "идиот". Това разпали и дискусия с Борис Бекер, в която Ник отново имаше силни моменти.

Думите на Тийм сега бяха, че "Кирьос също е имал своите грешки през годините и преди да критикува другите, първо да погледне своите действия". Австриецът нарече и "лош късмет" факта, че Зверев е сниман на партито.

Отговорът в Туитър профила на австралиеца бе достоен:

"За какво говориш, Доминик? Какви грешки? Че съм счупил някоя ракета, че съм ругал на корта? Или някой мач, в който не ми се е играело и съм се пуснал. Нещо, което всеки прави. Вашето интелектуално ониво изобщо не ви позволява да разберете откъде идвам аз и кой съм."

Но това не бе краят. Минути по-късно се появи още една публикация:

"Това само показва какъв майтап са Тийм, Зверев и Джокович. Двама от тях (Ноле и Саша) купонясват като някакви картофи по време на глобална пандемия. Хората губят близки и приятели, а после Тийм ги защитава от грешката, която са сторили. И тези хора са лицето на спорта ни..."