Дори и тенисът на най-голямата сцена - "Уимбълдън", понякога поднася рядко срещани и дори абсурдни ситуации. Такива ни предостави третият ден в турнира със странни моменти в два от мъжките мачове.

Може би изненадата на деня при мъжете бе отпадането на третия поставен Каспер Рууд още във втория кръг, където той бе елиминиран от французина Юго Умбер.

Но кой да очаква подобен развой 2 часа и половина по-рано, когато Умбер не успя да започне своята загрявка, защото нямаше ракети.

Да, колкото и абсурдно да звучи, французинът се появи на мач от "Уимбълдън" без най-важното оръжие на тенис играча - неговата ракета.

Още по-странното е, че той носеше типичния огромен сак за ракети на рамо, но незнайно защо той бе празен. В началото на загрявката французинът смутено каза, че няма ракети, което предизвика шокиращ поглед от съдията и смях по трибуните.

Няколко минути по-късно човек от неговия щаб му подаде три ракети, а в крайна сметка този гаф не се отрази на французина, който спечели мача.

Вечерната сесия също бе белязана от доста странен момент, когато петсетовата драматична битка между Йиржи Весели и Алехандро Давидович Фокина не бе решена с игра.

След луда битка двамата трябваше да решават всичко с тайбрек в петия сет, където чехът Весели поведе с 9:7 и се нуждаеше само от точка, за да затвори изтощителния мач.

В този момент нервите на испанския му опонент не издържаха и той захвърли една от тенис топките към трибуните, с което освен генва на публиката, си навлече и наказание.

Съдията на стола отсъди точка в полза на противника, както гласи и правилникът, а това означава куриозен край на този четиричасов мач.