Даниил Медведев възхити Русия с готовност да пътува от Щатите до Москва само, за да е част от турнира "Купа на Кремъл" през октомври.

Световният №2 е водач в схемата на надпреварата на стадион "Лужники", но е ясно, че няма да може да играе, ако достигне полуфинал на Мастърса в Индиън Уелс.

Състезанието в САЩ започва на 10 октомври, а полуфиналите са в събота, 16 октомври. Ако играе на тази фаза, Медведев няма как да пристигне в Москва по-рано от понеделник, 18 октомври, в ранните сутрешни часове.

А в същия ден започва надпреварата в руската столица. Съвсем очаквано той обяви, че ще играе само, ако е пристигнал в родината поне 2 дни преди старта на турнира, в събота.

И това е достатъчно сериозен компромис при такова тежко пътуване, часова разлика и т.н.

Но Даниил категорично отсече, че дори и финал да играе в Индиън Уелс, ще пътува после за Москва.

И да не играе там, ще е в ложите, за да окаже подкрепа на турнира в родината му, като се обмисля и да покаже купата от US Open, която спечели преди 10 дни.

"Оценяваме неговата готовност да се прибере и да е на турнира - обявиха организаторите. - Той оценява колко важна е надпреварата за имиджа на руския тенис, а самият Даниил направи страшно много за него в последните години."

Ако спечели "Мастърс" надпреварите в Париж и Индиън Уелс до края на годината, Медведев може дори да се озове на върха в ранглистата.

Сега там е Новак Джокович.