Българските представители в квалификациите за Australian Open научиха имената на своите съперници.

Димитър Кузманов и Виктория Томова ще се опитат да достигнат до основната схема на турнира, но за тази цел те трябва да постигнат три победи.

За втората ни ракета при мъжете - Мико Кузманов, първият турнир от Шлема за годината е единственият, на който не е участвал в квалификациите, като през следващата седмица той ще преследва мечтаното първо участие в основната схема.

Първи съперник на пловдивчанина ще е Даниел Масур от Германия, който е №183 в света, с четири позиции пред родния тенисист.

Най-популярният, а и високопоставен тенисист в потока на Кузманов е Даниел Галан, който е №120 в света и първа ракета на Колумбия.

Галан обаче може да е евентуален съперник на Кузманов едва в последния трети кръг от квалификациите.

Ако българинът победи Масур, то в следващия си мач той ще играе срещу един измежду италианеца Федерико Гайо и немеца Тобиас Камке.

България ще има само една представителка в квалификациите при дамите. Това е първата ни ракета Виктория Томова, която е и пета поставена в пресявките.

Вики започва участието си срещу Деспина Папамихаил от Гърция, която е №182 в света.

Ако Томова, която е 117-а в света успее да победи в първия си мач, тя ще играе срещу Аби Майърс от Австралия или Кейти Суон от Великобритания.

Томова вече има едно участие в основната схема в Австралия, то дойде през 2018-а.