По време на медийните си изяви около турнира в Монте Карло Стефанос Циципас бе запитан за свои думи по адрес на Роджър Федерер.

Циципас беше заявил, че големите играчи, сред които и швейцарецът, получават привилегии от съдиите.

"Те са много уважавани играчи в света на тениса и имат привилегии, когато реферите взимат решения или прилагат правилата. Мисля, че е нечестно. Вината не е на Федерер, но съдиите го предпазват повече, отколкото трябва", бе заявил гъркът.

Думите му бяха породени от негов мач на двойки срещу брататя Брайън, когато каза на съдията, че им дава привилегии, "както и на Роджър и останалите".

По време на Мастърса в Маями Федерер отрече да има каквато и да е форма на привилегии към големите играчи, но призна, че за съдиите е по-лесно с такивакато него, тъй като ги познава добре от многото години в тура.

Циципас бе запитан какво мисли за отговора на Маестрото.

"След като помислих по въпроса по време на ваканцията си, смятам, че това, което казах, не го мисля по този начин. Това, което се чу по микрофоните в мача ми на двойки бе грешка от моя страна и признавам.

Не знам защо го казах. Имал съм ситуации в миналото срещу играчи, които се бавят между сервисите и не исках да споменавам имена, но беше дразнещо съдиите да не им казват нищо. Ако правех същото и получавах официално предупреждение.

Не исках да казвам конкретни имена. Споменах Федерер, който не се бави между точките. Не трябваше да го правя. Вярно е, че такива играчи имат опит с реферите и тях ги познават по-добре. Явно още съм ново дете на корта и е по-трудно", оправда се Циципас.