Рафаел Надал няма да играе на турнира в Ротердам, който започва от понеделник. Новината сам обяви световният номер 2 в профилите си в социалните мрежи. Причината е травмата в гърба, която измъчваше испанеца по време на месеца, прекаран в Австралия преди и по време на първата за годината надпревара в Големия шлем.

Надал отпадна от Стефанос Циципас на четвъртфинал, но така и не успя да намери добрата си форма още преди този двубой, загубен в пет сета.

"За голямо съжаление трябва да пропусна Ротердам - обяви Рафа. - Както знаете, имам проблеми с гърба, които започнаха още по време на карантината в Аделаида и продължиха в Мелбърн. Намирахме временни решения, за да мога да играя, особено през втората седмица на турнира.

Когато се върнах в Испания, докторите ме посъветваха да не играя в близките дни. Отдавна не бях участвал в Ротердам и чаках с нетърпение състезанието там, но ще трябва да го пропусна."

Това означава, че най-високо поставеният тенисист в Нидерландия става Даниил Медведев. Очаква се в Ротердам да играят още Циципас, Александър Зверев, Доминик Тийм, Андрей Рубльов и Матео Беретини - останалите в топ 10 на актуалната ранглиста.

Григор Димитров, който е №17 в момента, няма да играе на турнира.

Уайл кард са получили Яник Синер и Кей Нишикори, както и Анди Мъри, но британецът още не е дал отговор дали ще пристигне за надпреварата. В следващите часове ще има още една покана за елитен тенисист, но името му още не е известно.