Организаторите на "Уимбълдън" официално решиха турнирът да бъде отменен.

Така сезон 2020-а в тениса, в какъвто и формат да завърши, ще бъде без най-емблематичния си турнир.

Той трябваше да се проведе между 29 юни и 12 юли с Лондон, но пропадна заради пандемията от коронавирус, която обхвана целия свят. Турнирът е сред най-занчимите спортни жертви на заразата, заедно с Олимпиадата и Европейското първенство по футбол.

Това е първото отлагане на "Уимбълдън" от 75 години насам, когато турнирът не се състои заради Втората световна война. Именно двете световни войни бяха единствените причини за отлагане на турнира в 143-годишната му история.

Организаторите категорично са отхвърлили идеята, мачовете на "свещената трева" да се състоят пред празни трубини.

Отлагането напред във времето също изглеждаше невъзможно. "Ролан Гарос" вече бе преместен за септември, а пренасрочването на "Уимбълдън" за края на септември или началото на октомври, щеше да е безумно, защото това е най-дъждовният сезон на острова.

Така това се превърна в поредното разочарование за феновете на тениса по света, които няма да могат да гледат турнири до 13 юли, след като ATP и WTA удължиха карантината на този спорт. Първоначално тя бе до началато на май, след това бе изместен за 7 юни, а новата дата сега е 13 юли.