Младата Ема Радукану се превърна в истинска сензация на "Уимбълдън", но понесе и доста критики, когато се отказа по време на осминафиналния си мач.

18-годишната британка се отказа от мача заради проблем с дишането, а някои бивши тенисисти заявиха, че просто Радукану не е понесла напрежението от цялата истерия около себе си. Критики срещу нея имаше и в медиите на Острова.

Разбира се, че не бяха и малко защитниците на младата тенисистка, като самата тя направи изявление.

В него тя заяви, че наистина напрежението от мач пред толкова хора на Централния корт на "Уимбълдън" е довело до допълнително напрежение, но дори лекарите са препоръчали тя да приключи с мача, за да не рискува допълнително здравето си.

Не е имало бягане от отговорност или нещо подобно, за което предположиха някои медии.

"Играех най-добрия си тенис пред неописуема публика през последната седмица и изглежда цялото това преживяване ми повлия.

В края на първия сет след някои супер интензивни разигравания, започнах да дишам тежко и се почувствах замаяна. Медицинските лица ме посъветваха да се откажа и макар това да беше най-трудното решение в света, не бях достатъчно добре, за да продължа.

Искам да благодаря на хората, които ме подкрепяха всеки един мач, толкова много исках да спечеля за вас. Искам да благодаря още на All England Club, на екипа си, на семейството и приятелите ми.

Миналата вечер ще ми помогне да науча какво означава да се състезаваш на най-високо ниво. Ще ценя всичко, което постигнахме тази седмица и ще се върна по-силна. Нямам търпение да видя какво ми предстои!"