Откритата неприязън между Ник Кирьос и Стефанос Циципас продължи да изпъква ярко и след края на мача им на "Уимбълдън", в който скандалите, разприте и видимата взаимна непоносимост доминираха.

Двамата си подадоха хладно ръка на мрежата след победата в три сета на Кирьос (6:7, 6:4, 6:3, 7:6), но бе ясно за всеки, че това е по задължение.

По време на срещата Ник няколко пъти на висок глас искаше дисквалификация или поне санкция за съперника за различни провинения, а Стефанос "тролеше" от другата страна, като бурно изразяваше радостта си от точки, дразнейки феновете на австралиеца. Изобщо - модерна гръцка драма.

След края, в изявленията, се очакваше да има доста "солени думи" и двамата не разочароваха.

"Уважавам го много, той ми е братче - изтърси втрещяващо още на корта Кирьос, при положение, че от години не крие своята неприязън към Стефанос. - Много добър играч, познава ме отлично и използваще тактики да ме извади от ритъм."

Отговорът на Циципас дойде малко по-късно.

"Това повече приличаше на цирк, отколкото на мач от "Уимбълдън" - каза поставеният под №4 в схемата на турнира грък. - Това бе постоянен тормоз и психоатака на корта, непрестанно по време на играта.

Той си е такъв - човек с лош характер, който тормози противниците и опитва да ги провокира. Сигурно и в училище е бил такъв, тормозил е другите деца. Вероятно има и добри черти в характера си, но, като цяло - лош човек."

На своята пресконференция Кирьос също получи право на отговор, вече видял цитати от казаното от Стефанос.

"И аз щях да се чувствам зле, ако губя от някого в две поредни седмици - каза австралиецът. - Той се фокусира изцяло върху мен, но всъщност проблемите, които има, са далеч по-големи. За разлика от него, аз имам приятели в тура, харесват ме. Него никой не го харесва, нека го кажем така."