Стотици се сбогуваха с големия капитан на ЦСКА и България Георги Димитров на поклонение в предверието на Националния стадион "Васил Левски".

Защитникът си отиде на 62 години след дълго боледуване в събота.

Бивши съотборници и съперници, приятели, колеги, футболни хора, представители на клубове и фенклубове... Венците за последното сбогом с Джеки бяха десетки.

БФС бе представен с изпълняващия все още длъжността президент Михаил Касабов и Емил Костадинов. Вицепрезидентът на съюза бе съотборник на Георги Димитров в ЦСКА в края на 80-те години.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО>>>

Снимка: Bulphoto

Димитър Пенев, Пламен Марков, Трифон Попов дойдоха от стадион "Българска армия", като имаше венци и от футболния клуб ЦСКА, и от фенове, а и един отделен - лично от собственика Гриша Ганчев.

Валентин Михов, който бе кум на Димитров, също бе сред групата опечалени, както и представителите на Локомотив (Сф) с Бойчо Величков, а и на други български клубове.

Там бе и съкрушеният Георги Велинов, едва държащ се в сълзи при изпращането по последния му път на големия приятел и съотборник.

Те бяха митична двойка - Джеки и Джони, и на терена, и извън него, през 80-те години в българския футбол.

"Голям човек, голям спортист и приятел. Загубихме го. Просто съжалявам. Вече четвърти ден само в главата ми се въртят спомени какво сме правили. Бяхме заедно непрекъснато", успя да каже Велинов.

Димитър Пенев, който му бе треньор в ЦСКА в края на престоя на защитника на "Армията", каза:

"Той е оставил дълбоки следи в нашия футбол, а и не само. Капитан, голям футболист и за националния отбор и за ЦСКА и за другите клубни отбори. Само хубавите спомени ще останат. Нека почива в мир и нека се сещаме често за него."

"Трагедия. Бог да го прости. Един голям, голям, голям футболист и човек. Никога не се е възгордял. Държа се нормално, човешки с всички. Просто един прекрасен човек и футболист. Светла му памет!", изрече пред репортерите Вальо Михов.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО>>>

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto