Двете страни получиха право да организират шампионата на Стария континент след три години, като от българска страна градовете домакини ще бъдат София, Пловдив или Варна.

"Бюджетът на Евро 2015 е приблизително около 3.5 милиона евро. Това е сумата, която трябва да бъде разпределена между двете федерации. Нашата част може да бъде по-голяма, тъй като в София ще се изиграят полуфиналите и финалите на шампионата", заяви Лазаров, цитиран от  БТА.

Все още не е известно дали Варна ще може да приеме мачове от груповата фаза на европейското първенство, тъй като Дворецът на културата и спорта не отговаря на необходимите изисквания.

"Във Варна може да се играят мачове от Евро 2015, ако бъде направен ремонт и капацитетът на съоръжението стане минимум 6000 седящи места. Ако това не се случи, мачовете ще се играят в Пловдив, където в момента се строи нова зала. Дворецът на културата и спорта има два проекта за реконструкция. Първият е за 6000 зрители, а вторият е за 8000 зрители, който ще бъде доста по-трудно изпълним. Около 4 милиона лева са необходими за реконструкцията на зала "Конгресна", за да може тя да отговаря на необходимите изисквания.

От доста години залата не отговаря на тези условия, но ние все пак успявахме да провеждаме в нея важни волейболни мачове", каза още Данчо Лазаров.