На днешното Общо събрание на родната волейболната федерация, дългогодишният президент Данчо Лазаров упълномощи вицепрезидента си Любо Ганев да ръководи централата наравно с него.

Двамата ще управляват заедно до 13 март, за когато бе насрочено ново Общо събрание, на което се очаква Ганев официално да вземе властта.

По всичко личи, че битка за президентския пост няма да има, защото Боре Кьосев обяви, че застава на страната на Ганев.

Ганев бе издигнат от Инициативен комитет в края на миналия месец, като целта бе смяна на статуквото във волейбола, продължило вече 17 години с управлението на Данчо Лазаров.

Седмица по-късно няколко клуба издигнаха и кандидатурата на Боре Кьосев, който уж трябваше да се конкурира с Ганев.

Това обаче няма да се случи, защото по време на Общото събрание на федерацията, което се провежда в момента в Казанлък, Кьсоев заяви: ""Ще подкрепя Любо Ганев за президент на БФ Волейбол, на следващото Общо събрание, което трябва да се проведе на 13 март в София".

103 клуба присъстваха на Общото събрание в Казанлък. От ВК Левски София предложиха да се направят промени в устава и бюджета на БФВ, но самото предложение дори не се прочете пред делегатите. До разискване на бюджета не се стигна, защото все още не са направени отчетите за годината.