И на 38 години Матей Казийски продължава да играе на страхотно ниво за италианския Тренто. Наскоро българинът бе в основата на това клубния му тим да достигне до финал на световното клубно първенство, където обаче загуби от друг отбор от Апенините - Перуджа. Въпрки поражението ветеранът бе избран за "Най-добър диагонал" на турнира, получавайки поредното признание в така или иначе изпълнената си с успехи кариера на терена. С разликата, че в цялата си кариера досега той играеше на съвсем различна позиция, а именно посрещач.

РЕПОРТАЖ ОТ ФИНАЛНИЯ МАЧ ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Бившият български национал смята, че все още има какво да даде на волейбола, но ще мисли за бъдещето си след края на сезона, когато изтича настоящия му договор с Тренто.

"Честно казано, както се чувствам в момента, имам още в себе си. Имам и желание, но тялото ще покаже, ако се чувствам добре, бих продължил да играя", коментира той в интервю за "Тема Спорт", в което сподели и че се вижда като част от клуба и след края на кариерата си.

Казийски обърна внимание и на младото поколение в спорта, като бе категоричен, че талантите сякаш не обичат да се трудят много-много.

"Интернет позволява задоволявне на техните нужди във всеки един момент и те нямат потребността да се стараят за дълъг период от време, за да получат нещо като награда. В спорта и живота това не се отразява добре. По-лесно е да седнеш, да извадиш телефона, да се начатиш и да си получиш лайковете веднага, отколкото да блъскаш в залат за нещо, което може да дойде след 6 месеца. Трудно е да ги убедиш младите в нещо подобно", продължи волейболистът.

За финал големият ни спортист изрази надежда, че със завръщането на Пламен Константинов начело на националния ни отбор, ще дойде и промяна.

"Българският национален отбор може да покаже много повече. За мен резултатите в последно време не са обективни за нивото на играчите, с които разполага", завърши той.