На финала "сините" ще играят срещу Берое (Стара Загора) или Славия, като двата тима играят в четвъртък след 0:0 в първия мач. Николай Митов не даде почивка на голяма част от своите титуляри, като в нападение излязоха футболистите, които ще играят и срещу ЦСКА в мач за "А" група през уикенда.

Гари Родригес, Кристовао Рамос и Жоао Силва помогнаха за ударно начало на мача, но не успяха да изпълнят плановете на Митов за ранен гол и спокойствие, след като направиха два пропуска от чисти положения още до 11-та минута на срещата. Първо Гари Родригес не успя да преодолее Божидар Митрев, а малко по-късно холандецът изведе Жоао Силва сам срещу вратаря на Локомотив, но и централният нападател пропусна от удобна позиция.

Играта се успокои след двата пропуска на "сините", а Локомотив изнесе играта и започна да атакува, но футболистите на домакините стигаха рядко до положения и точни удари. Левски пък контраатакуваше и беше много близо до гол в началото на второто полувреме, след като влезлият на почивката Стефан Велев проби през центъра и даде хубав пас на Гари Родригес, чийто силен удар обаче беше спасен отново от Божидар Митрев.

Локомотив изнесе играта в половината на Левски в края на мача и се опитваше да стигне до гол след центрирания, но защитата на Левски и вратарят Михаил Иванов играха на ниво, предаде БТА.

Единствено капитанът Александър Бранеков се доближи до попадение минути преди последния съдийски сигнал, когато неговият удар с глава премина на сантиметри от дясната греда на вратата на Левски.

Емил Велев: Левски заслужено е на финал

Николай Митов: Доволен съм!