Руснаците започнаха по-добре мача и в 28-ата минута Балаш Джуджак беше близо до попадение, но нацели напречната греда. "Динамо" повече пет минути преди почивката, когато Кевин Курани изведе в чиста позиция Александър Кокорин и той преодоля Стефанос Коколис.

В 49-ата минута гостите удвоиха аванса си. Алаксей Йонов направи 2:0 след попадане на Джуджак от ляво. В 63-ата минута гърците върнаха едно попадение. Атанасиос Динас намали с глава след центриране на Нано от фаул от дясно.

В другата среща от групата ПСВ Айндховен победи гостуващия "Ещорил" (Португалия) с 1:0. Единственото попадение реализира Луук де Йонг от дузпа в 26-ата минута.

Българинът Александър Тонев влезе като резерва при равенството 2:2 на "Селтик" като гост на "Залцбург" в група D. Тонев се появи в игра в 75-ата минута на мястото на Крис Комънс, но три минути по-късно австрийския шампион стигна до изравняването чрез испанеца Джонатан Сориано.

Преди това шотландците на два пъти повеждаха чрез Уакасо Мубарак и Скот Браун, а между техните попадения се разписа и бразилецът Алан от домакините.

В другия мач от групата Динамо Загреб разгроми румънския Астра с 5:1. С хеттрик за хърватите през първото полувреме се отличи алжирският нападател Ел-Арби Хилал Судани. В група F трикратният носител на трофея Интер стартира с успех над домакина Днипро (Украйна) с 1:0.

Успехът на италианците дойде след точен удар на Данило Д'Амброзио в 71-ата минута. Голът дойде само три минути, след като Днипро остана с човек по-малко заради два бързи жълти и червен картон на Руслан Ротан.

В другата среща от групата ФК Карабах (Азербайджан) удържа 0:0 срещу Сент Етиен (Франция). В група В датският Копенхаген се справи с 2:0 с гостуващия ХИК Хелзинки (Финландия). Николай Йоргенсен се разписа два пъти в последната четвърт от мача.

Преди това Андреас Корнелиус пропусна дузпа за домакините в 62-ата минута. В другия двубой в групата белгийският Брюж и италианският Торино завършиха 0:0. Без голове приключи и гостуването на Тотнъм на Партизан в Белград в група С.

В другата среща Астерас Триполис (Гърция) измъкна 1:1 като гост на Бешикташ (Турция) след гол на Факундо Пара две минути преди края.