В следващия си мач от надпреварата, която е с награден фонд от 3.7 милиона щатски долара, българинът ще играе срещу Новак Джокович.

Мачът между Димитров и Андухар беше изключително странен, като двамата, традиционно силни на собствен сервис, направиха цели пет пробива в първия сет. Григор Димитров поведе с 2:0 рано в мача и се справяше добре в своето подаване, преминало през гейм с три аса, предаде БТА.

След това обаче двамата си размениха по два пробива, а Димитров защити своя за 5:2. В крайна сметка българинът завърши сета на собствен сервис и поведе в резултата.

Статистиката от първия сет сочеше 59 процента за Димитров на първи сервис и 62 за Андухар, а нещата не се промениха коренно във втория. Българинът обаче отново се оказа по-силен и с по-здрав характер, за да стигне до нови три пробива и в крайна - победа с 6:4.

Мачът пък продължи общо час и 23 минути. Петият в схемата Димитров ще срещне фаворита Новак Джокович в следващия кръг. Статистиката е категорична в полза на сърбина, който е и лидер в световната ранглиста.

Джокович има четири победи в този сблъсък, като последната беше постигната в четири сета на тазгодишното издание на "Уимбълдън". Единственият успех на Димитров е в началото на миналата година в мач на силния турнир от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Мачът между Димитров и Джокович най-вероятно ще бъде насрочен за петък. Сърбинът няма проблеми до момента в турнира, след като победи последователно испанеца Гийермо Гарсия-Лопес и канадеца Вашек Поспишил. До момента Джокович е загубил само 11 гейма.