В мача за трофея, игран пред над 85 хиляди зрители на "Уембли", "артилеристите" победиха с 1:0 срещу шампиона във Висшата лига за 2015 година "Челси", съобщи БТА.

"Арсенал", носител на купата на Футболната асоциация в Англия за миналия сезон, се поздрави с трофея за втора поредна година. В 24-ата минута Тио Уолкът подаде към Алекс Окслейд-Чембърлейн и английският национал се разписа за минималната победа в полза на отбора от Северен Лондон.

След почивката Еден Азар и Оскар пропуснаха да изравнят в полза на "сините". В самия край на двубоя Оливие Жиру, Арън Рамзи и Санти Касорла не успяха да направят победата на Арсенал още по-убедителна.

"Артилеристите" защитиха трофея си от миналия сезон, а дебют в отбора направи вратарят Петер Чех, който това лято премина от "Челси" на "Емирейтс Стейдиъм".

Играещият под наем за един сезон при "сините" Радамел Фалкао също дебютира за новия тим. Мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер записа първата си победа в 14 мача срещу мениджъра на "Челси" - Жозе Моуриньо.