"Имаме шанс да стигнем плейофите за Евро 2016. До голяма степен утре, като завърши мачът, ще видим дали този шанс е голям или по-голям". 

"Най-вероятно Валери Божинов и Николай Михайлов няма да вземат участие в утрешната среща. Надявам се тренировката да мине нормално и да няма други контузени. Божидар Митрев ще се присъедини към лагера", заяви Петев на въпрос късаещ здравословните проблеми в отбора. 

На въпрос дали ще липсва полузащитникът Владимир Гаджев, селекционерът Петев каза:

"Аз се надявам утре с нищо да не проличи, че Гаджев липсва. Гаджев липсва по обективни причини. Това е шанс друг да се изяви в състава".

На въпрос дали е наясно с титулярния състав Ивайло Петев отговори:

"Все пак има още една тренировка. До голяма степен - да. Все пак стартовите единадесет ще ги определям утре на разбора. Аз се надявам всички наши играчи да се представят на добро ниво и да бъдем убедителни през целия мач".

Относно напрежението в отбора Петев заяви:

"Мачът е по-различен, всички знаем какъв голям залог има в утрешната среща. Чак напрежение няма".

Българският селекционер бе попитан от норвежки журналист дали изобщо се притеснява от атаката на скандинавците, при положение че техният нападател в 17 поредни мача не е вкарвал гол. Петев отговори:

"Норвегия разполага с доста балансиран тим. Срещу тях е доста трудно да се играе. Аз не мисля, че Норвегия ще изневери на стила си от доста време. Въпросът е как ние ще противодействаме. Надявам се, че този играч ще продължи в 18-ти мач без гол".

Запитан дали очаква публиката да бъде зад националния отбор, Петев сподели:

"Тя винаги е била зад националния отбор. Моето желание е да дойдат колкото се може повече хора да ни подкрепят".

Срещата е на 03.09. (четвъртък) от 21:45 часа на националния стадион "Васил Левски".