Сърбинът ще има зад гърба си два авторитета, които знаят как се печели - Андре Агаси и Радек Щепанек.
 
Ноле за последно игра на 12 юли, когато се отказа във втория сет на четвъртфиналния си двубой срещу Томаш Бердих на "Уимбълдън". Оттогава лекува травма в лакътя.
 
Ще се завърне на корта през първата седмица на предстоящaта година, когато е турнирът "Qatar Open" в Доха.
 
През 2016-a  Джокович загуби първото място в ранглистата от Анди Мъри. В настоящата календарна година спечели само две титли и реши да освободи целия си треньорски състав.
 
"Секирата" не подмина и дългогодишният му наставник Мариан Вайда. Двамата работиха заедно в продължение на 10 години.

30-годишният шегаджия ще трябва да доказва, че контузия е била причината за спада в играта му. Идва година, в която има възможност да възвърне позицията си на един от най-постоянните в тура.
 
Сега Андре Агаси ще трябва да спомага за завръщането му на върха в ранглистата. Трудният период не е чужд и на американеца, който също е бил в подобна ситуация.
 
Агаси едва ли ще пътува с Джокович по турнирите и ще се концентрира главно върху Големия шлем. Ролята на постоянен треньор ще изпълнява Радек Щепанек, който наскоро прекъсна активната си кариера.
 
"Чака ме много работа, но вълнението е голямо. Тренирам с Агаси и Щепанек", написа Джокера в Туитър.
 
Той ще трябва да настига ветераните Роджър Федерер и Рафаел Надал, които спечелиха сборно 13 титли през тази година. В тях включваме и четирите от Шлема.
 
Джокович ще започне сезона като 12-и в ранглистата, като трябва да защитава точките си в Ийстбърн (в края на юни) и Доха (в началото на януари). В двете надпревари сърбинът е настоящ шампион.