"Гражданите" за пореден път надиграха тотално своя съперник и можеше да вкарат поне 7 или 8 попадения, но направиха няколко пропуска от удобни ситуации.
 
Давид Силва пропусна срещата заради лични проблеми и беше заменен от Илкай Гюндоган.  За "Тотнъм" Деле Али, Кристиан Ериксен и Хюн Мин Сон играха зад нападателя Хари Кейн.
 
В 14-та минута "Сити" поведе. Лерой Сане центрира от корнер и непокритият Гюндоган вкара с глава.
 

В последствие Лорис направи едно от множеството си спасявания след удар на Агуеро. Малко след това и Гюндоган пробва рефлекса му.
 
В 35-а минута диагонален удар на Кейн мина покрай вратата на Едерсон. 
 
Втората част бе много по-интересна. Тя започна с нов далечен удар на Кейн, който беше спасен прекрасно от вратаря на домакините.
 
В 67-а минута Лорис спаси удар на Сане, а при добавката Стърлинг изпусна от два метра.  След това логично се стигна до втория гол. В 70-а минута Де Бройне получи и реши да играе само преди да се разпише със силен удар.
 
Пет минути по-късно "Сити" получи правото да изпълни дузпа. Ян Вертонген фаулира Де Бройне в наказателното поле, но Габриел Жезус изпусна от бялата точка, нацелвайки гредата. При добавката Стърлинг отново прати топката в космоса.
 
Така се стигна до 80-а минута, когато англичанинът все пак стигна до първото си попадение в двубоя. Той се възползва от успореден на вратата пас на Сане.
 
Малко след това Бернардо Силва видя как негов удар е спасен от Лорис. В последствие това се случи и с далечен изстрел на Стърлинг.
 
В 90-а минута четвъртият гол и втори за Стърлинг логично падна. Той бе изведен зад защитата и топката куриозно мина между краката на френския страж на "Спърс" преди крилото да я прати в опразнената врата.
 
Секунди след това Кристиан Ериксен вкара почетен гол за вицешампиона с хубав удар.