Васил Шопов имаше основен принос за победата на русенци, като отбеляза попаденията за тима. И двата гола паднаха след изпълнения на пряк свободен удар от страна на 27-годишния играч.
 
Той откри резултата в 30-та минута, когато по скоро опита центриране от далечна дистанция, но топката премина през куп от играчи и влетя в долния ляв ъгъл на Михаил Иванов.
 
Домакините от Бистрица се втурнаха в търсене на изравнителен гол. След няколко изпуснати положения, "Витоша" стигна до изравняване в последните мигове на първата част.
 
Петко Цанков подаде в наказателното поле, а след последвалото разбъркване, Ивайло Лазаров изравни.
 
Макар домакините да играеха по-добре през втората част и отново да имаха някои добри ситуации, русенци стигнаха до втори гол.
 
Луис Карвальо се откъсна зад противниковата отбрана и бе фаулиран на границата на наказателното поле. Зад топката отново застана Васил Шопов, който с технично изпълнение направи резултата 2:1 в полза на "Дунав".
 
До края на срещата бистричани потърсиха изравняване, но не успяха да отбележат и записаха 16-та си загуба в шампионата.
 
Воденият от Костадин Ангелов тим остава на последната позиция в класирането с актив от едва пет точки. "Дунав" е на предпоследното място, но с 13 точки повече от днешния си съперник.