Надпреварата започва на 24 март в румънския град Търгу Юй.
 
Треньорите при мъжете Жоел-Солер Арате и Валентин Поптолев ще разчитат на 7 боксьори, сред които са двамата братя Асенови - Даниел и Боян, както и дебютиралите преди няколко дни в WSB сериите Кирил Русинов и Благой Найденов.
 
Даниел Асенов ще защитава титлата си до 22 г., спечелена миналата година в Браила (Румъния), след като се възстанови от контузията в ръката, заради която не участва на "Странджа". Ако стигне до златото, той ще прибави пета европейска титла в кариерата си.
 
През 2013 г. Тайсъна за пръв път стана шампион на Европа, но при юношите в категория до 49 кг. През 2015 г. той за пръв път триумфира при мъжете в категория до 52 кг от първенството в Самоков. През 2017 г. освен титлата от Браила, Асенов спечели и тази при мъжете от шампионата в Харков (Украйна) през юни.
 
Първи титла при жените пък ще търси трикратната ни европейска шампионка при девойките Еми-Мари Тодорова. След като направи опит да качи категорията и се боксира при 51-килограмовите на турнира "Странджа", сега тя се завръща в обичайната си теглова група - до 48 кг.
 
Всички наши участници са в Румъния още от 15 март, където участват в международен лагер и провеждат спаринги с чужди отбори.