"Представители" на Рубин от дълго време държали връзка със собственика на тима  Батков и го подготвяли за измамата. Двама души, които се обявили за футболен агент и човек от Рубин се срещнали с президента на "сините", а в офисите на Левски се получава факс с оферта за карето, който в крайна сметка се оказва, че е фалшив. Двамата, които се срещат с Батков, му цитират имена, дават му и телефони. Докато отборът и цялата администрация на "сините" се намират във Виляреал за мача от "Лига Европа", атаките към Левски продължават. Започва се обмен на информация, дават се имена на поставени лица в Москва. Ръководството преценява да се изпратят играчите и финансовия директор Костадин Баждеков в Москва, които отново са посрещнати от човек, който се представя за служител на руския шампион.
Вчера Батков се усъмнява в цялата измама и звъни на дадения телефон, който в последствие се оказва, че изобщо не е на президента на Рубин. Оказва се, че адвокат Батков е бил подведен и клубът става жертва на хазартната мафия. В същото време, в един от най-големите азиатски букмейкърски къщи "SBОbet", коефициентът за победа на ЦСКА в дербито срещу Левски е бил 1.96 между 13:00 и 15:10 часа, след което рязко пада на 1.67.
Според специалистите, това означава, че са заложени огромни суми за победа на ЦСКА. Така офертата за четирима от най-добрите играчи на "сините" е била създадена фалшиво и така Левски да бъдат отслабени в мача с вечния съперник, а заложилият или заложилите за ЦСКА да спечелят много пари.
БГНЕС научи, че от "синия" клуб ще сезират българските органи и ще се иска съдействието на Интерпол, за да се разбере виновника или виновниците за цялата измамна схема.