Марков, който бе гост в Актуално студио “Дерби“ добави, че му харесва играта на “армейците“ и има голям прогрес в развитието на техния наставник Любослав Пенев. “Харесва ми играта на ЦСКА. Искам да поздравя отбора на “червените“ за добрите изяви срещу Фулъм и Левски. Смятам, че в срещата на ЦСКА с англичаните само една грешка в отбрана лиши “армейците“ от трите точки. Срещу “сините“ момчета на Любослав Пенев играха тактически правилно и много стабилно в защита.
Ръководството на Левски си вкара автогол преди вечното дерби, с което до някъде предреши изхода от двубоя. Когато на един отбор му извадят двама от основните състезатели, вече е много и облика на състава е съвсем различен. Какво да говорим, когато са петима от титулярните играчи ги няма. Не знам каква е истината с пропадналия трансфер на Зе Соарес, Живко Миланов, Юсеф Рабех и Дарко Тасевски в Русия. Чух слухове, че тази ситуация е създадена от фенове на ЦСКА, за да отмъстят на Батков за отнетия лиценз, но аз нищо не мога да кажа. Едно е сигурно поведението на “сините“ управници е доста аматьорско преди най-важния мач на отбора за годината.
Според мен Любослав Пенев претърпя доста голям прогрес в развитието си, като треньор. Аз не мога да му давам оценки, но ще кажа, че през пролетта той отнесе доста неоснователни критики. Нормално е, когато има нов наставник на отбора да му се даде време да работи спокойно. Честата смяна на треньори в един клуб не води до нищо добро. В първите един-два мача е добре и след това започва срив в отбора. Аз съчувствам на Ратко Достанич за случилото се, защото аз самия съм бил в тази ситуация през 2006 година в ЦСКА, когато ми разпродадоха част от основните играчи“, сподели Марков.