Никола Йокич извиси ръст като исполин, както се полага на човек с репутацията на MVP за миналата година в НБА, за да остави Денвър в играта срещу Голдън Стейт.

Победата на Нъгетс у дома със 126:121 върна интригата при 1-3 успеха за Уориърс, а Йокич имаше една от онези вечери, в които просто няма спиране.

Още в 40-ата секунда той пострада, след като Дреймънд Грийн неволно бръкна в окото му. Сърбинът агонизираше на пода близо 3 минути, очевидно в ужасна болка. Но това изобщо не го спря.

Йокич вкара 37 точки (плос 8 борби и 6 асистенции), включително в решаващите последни 2 минути от мача.

А той се разви драматично - Денвър водеше през цялото време, авансът стигна и до 17 точки, но някак Стеф Къри и компания се вдигнаха, като минута и 40 секунди преди края поведоха със 121:119!

Залата бе в шок, но домакините реагираха, благодарение на лидера си. Йокич вкара, после асистира два пъти и последните 7 точки бяха за Нъгетс.

Къри завърши с 33 точки, Клей Томпсън пригласяше с 32 за гостите.

Така серията отива за мач №5 на Западното крайбрежие, а Голдън Стейт остава големият фаворит в нея. Но поне не "помете пода" със съперника, както е прието да се нарича затваряне на серията с 4-0.

Маями победи като гост Атланта със 110:86 и води с 3-1 победи, а Джими Бътлър наниза 36 точки за успеха.

С 30 точки на Брендън Инграм, Ню Орлиънс победи Финикс в своята зала със 118:103, за да изравни резултата в серията на 2-2.