Голдън Стейт не даде шансове на Далас на старта на серията от финалите в НБА на Запад и го победи със 112:87 в своята зала.

Ще бъдат дълги мачове за Мавърикс, които са на този етап на битките в плейофите за първи път от времената на Дирк Новицки (преди 11 години) - класа има, но опитът е изключително важен. А насреща има опит.

Голдън Стейт изнесе урок по отборна игра в мач №1 - общо седем баскетболисти нанизаха по 10 или повече точки. Стеф Къри, Клей Томпсън, Дреймънд Грийн, Андрю Уигинс - звезди в този тим, колкото искате. Нито един от тях обаче не опита да изпъкне в тази толкова важна вечер на първия финал на Запад.

Къри наниза 21 точки и добави впечатляващите 12 борби (и 4 асистенции). По 19 вкараха Уигинс и Джордан Пул, 15 добави Клей, а по 10 - Ото Портър, Кевон Лууни и Грийн.

Голдън Стейт спечели три от четирите части, като водеше на моменти и с 30 точки, за да спре на 25 разлика в края.

Лука Дончич отново опита да поведе Далас, след като го направи по изумителен начин в серията с Финикс. 20 точки и 7 борби обаче показват, че Уориърс са се справили със словенската звезда.

А и напрежението върху него бе стоварено допълнително от публикации и снимка как пие бира в деня на мача - небрежно на бара на хотела на отбора. Не, че Лука изобщо се интересува какво пише за него, а и ако досега това не му е пречело...

Вторият мач е пак в Калифорния, където ще бъде и седмата среща, ако се стигне до такава.

Финалът на Изток е Маями - Бостън, като Хийт води с 1-0 в серията.