Тайсън Фюри е жертвал 100-милионния си бой с Дионтей Уайлдър и кариерата си в мача с Ото Валин, смята бащата на англичанина - Джон.

Фюри и шведът се биха в страхотен сблъсък, който завърши с победа по точки за Циганския крал, но и огромна аркада над дясното око, която му създаде много проблеми.

Цели 47 шева са използвани за закърпянето на раната и Джон Фюри смята, че това нараняване дори подлага под риск кариерата на сина му. Призовава за изгонване на целия му екип.

"Това е най-лошото, което съм виждал от Тайсън. Гордея се с това как той преодоля проблемите, но трябва да бъдем честни и да си кажем, че двубоят не вървеше както трябва. Той прекара 8 седмици в подготовка, но след втория рунд, изглежда нямаше сили.

Той беше слаб като котенце. Нямаше удар, нямаше издръжливост. Казах му, че това тегло (114 кг) не е неговото. Той трябва да е поне 120 кг. Идваше ми да разкарам всички от ъгъла му. С този екип кариерата на Тайсън е приключила.

Нямаше удари, не беше във формата, нямаше сила, краката му се слепваха, не се държеше добре. Волята му за победа е ненадмината, но вложи много усилия в нея. И то срещу ограничен боксьор като Валин. Тази аркада може да сложи край на кариерата му, може да се наложи операция", заяви Джон Фюри.