Притежателят на четири от световните титли в тежката категория на бокса - Антъни Джошуа, за пореден път коментира другата голяма звезда в този спорт - Тайсън Фюри.

Макар Джошуа да трябва да се бие срещу българина Кубрат Пулев до края на годината, не е тайна за никого, че голямото му желание е за британски сблъсък срещу Циганския крал.

Между усилените тренировки, двамата се отдадоха на кратка почивка в Марбея, като дори се засякоха поулиците на испанския курорт.

Това бе повод за нови дискусии относно техния мач, а Джошуа изрази недоумението си, какво толкова намират хората във Фюри.

"Какво виждате в него? Няколко залъгващи движения, подскачане наоколо, това ли го прави толкова страшен и опасен?

Явно нашият спорт страда от такава липса на талант, че хората се възхищават на залъгващите движения и безсмисленото подскачане по ринга. По всичко личи, че това е достатъчно, за да те наредят сред най-великите на твоето поколение.

Все още не мога да разбера, коя е толкова страшната му страна и защо хората го смятат за непобедим.

Не ме разбирайте погрешно, не го подценявам и продължавам да го мисля за страхотно предизвикателство, но не за толкова талантлив боксьор.

Трябваха му доста години, за да достигне това ниво. Мачът му с Владимир Кличко бе първият му мач срещу истински съперник. Да, той спечели двубоя, но защо му бяха нужни цели 8 години.

В продължение на две години пък се опитваше да се пие с Дионтей Уайлдър. Не е доказал, че може да се доказва в поредни тежки мачове. Проблясъците му са веднъж на няколко години.

Срещата ни беше доста странна. Бях край басейна с момчетата си, а отсреща голяма група ме разпозна и започна да пее името на Фюри, очевидно да ме дразнят.

В един момент това стана досадно и отидох да им кажа, че нямам нищо против да харесват него, но всички сме тук, за да си прекараме добре, нека се насладим на почивката си.

Те се успокоиха, а вследващата минута видях самият Фюри, беше доста странно, но и забавно. Надявам се скоро пак да сме лице в лице, но на ринга", сподели Джошуа пред "SkySports".