Еди Хърн, промоутърът на Антъни Джошуа, продължава да се надява шампионът в тежката категория на бокса да се бие два пъти до края на 2020 г.

Това е планът, който щабът около Ей Джей разработи в началото на годината, като първо е защитата срещу Кубрат Пулев, а после - евентуално битка с Тайсън Фюри за обединяване на поясите във всички версии.

Но Хърн за първи път намекна, че пандемията и блокирането на спортните събития по света, могат да променят плановете.

След отлагането на мача Джошуа - Пулев от 20 юни за 25 юли, се очаква развитие на ситуацията във Великобритания, за да се знае дали тази дата ще е постижима за мача.

"До две седмици ще имаме яснота по този въпрос - каза Хърн. - Надяваме се да не се налага ново отлагане за по-късно, като вероятно август е краен срок, ако искаме Джошуа да има два мача през 2020-а. Не е реално той да излезе на ринга след август, а после - още един път преди Коледа.

Ако обаче минем след средата на август и бой с Пулев още няма, може да се пристъпи към план за организиране направо на мач с Фюри. Всичко е възможно, въпреки че има договор Джошуа да се бие с Пулев, а Фюри с Уайлдър. Но това е боксът, нищо не изключвам.

Ако се проточи твърде дълго организацията на срещата с българина, Ей Джей може и да си помисли:

Това може да се окаже единственият ми шанс за обединяване на титлите, не искам да го отлагам твърде дълго, нали? И да пристъпи направо към Фюри."