Международната боксова федерация (IBF) удължи срока на Антъни Джиошуа и Кубрат Пулев за договоарянето на мач помежду им, съобщи мениджърът на британския боксьор - Еди Хърн.

Те имаха срок до 31 януари, но очевидно разбирателството между двата екипа не е близо, което е накарало IBF да им даде две допълнителни седмици, до 14 февруари.

Не е тайна, че основните разногласия между двете страни са за мястото на сблъсъка за световната титла.

Пулев предпочита варианти като Истанбул, Саудитска Арабия или Катар, където финансовите условия са доста по-добри и за двамата боксьори. В тези дестинации също така Джошуа няма да има предимството да се бие у дома.

Британецът пък не крие предпочитанията си за Лондон, независимо дали става въпрос за "Уембли", "Тотнъм Стейдиъм" или "Емирейтс".

Това потвърди и Един Хърн пред "Sky Sports".

"Просто имахме нужда от време, макар нещата да са близо до успеше завършек. Дадоха ни още две седмици, които ще са напълно достатъчни за уточняването на всеки детайл.

По всяка вероятност ще се бием в Англия.

Основната пречка е, че Пулев иска да направи колкото се може повече пари от този мач. Вярно е, че мач в Англия не носи чак такива пари, каквито има на другите места. Но Антъни ми е дал инструкции, той се би последователно в Ню Йорк и Саудитска Арабия, сега иска мач у дома.

Четири лондонски стадиона, може би дори и Кардиф, това са вариантите, ще видим точко кога и къде".

Снимка: Sky Sports