Родната боксова звезда Кубрат Пулев, даде интервю пред "Дарик Радио" по повод мача си срещу Антъни Джошуа.

Двамата вече са се разбрали за датата на 12 декември, като мястото е зала "О2 Арена" в Лондон.

Все пак между двамата екипа има още детайли за уточняване преди да бъде подписан договора, но Кобрата е сигурен, че мач ще има. Той за пореден път се закани на Джошуа, като сподели, че ще го победи насред Лондон.

"Приемам новината за датата за мача с Антъни Джошуа супер след толкова отлагане. Предният път 2017 аз се контузих, сега пък той се контузи и пандемията от коронавирус. Сега вече има нова конкретна дата, надявам се да няма ново отлагане и нови измислици. Да се случи този мач и всичко да се реши на ринга. Аз съм готов, зареден съм с енергия и съм жаден да мачкам.

Мач за световната титла със сигурност ще има. Надявам се този път да е на 12 декември наистина. Всичко да е ок. Нито той да е контузен, нито аз. Всичко да се реализира и да го бия насред Лондон и да докажем българите каква сила имаме. Да докажа и на самите българи, че те имат сила.

Най-вероятно ще има публика, като наближи на хората ще им все по-интересно да дойдат да гледат. Ще видим - колкото има, толкова. С публика или без пак съм си аз. Естествено, ако има българска публика, ще направя максималното да ги зарадвам.

За мен не е тежка ситуацията с коронавируса. Знаете, че аз винаги всичко приемам с лекота. Всичко ме зарежда и ме пълни с щастие и енергия. Аз съм достатъчно търпелив, за да изчакам момента, в който да нанеса точния удар. Всичко е въпрос на гледна точка и мислене. България за мен е рая и всичко, което се случва тук, е райско. Човек трябва да живее във всеки един момент, всеки момент е дар от Бога. Оценявайте всичко и всичко ще ви се случи както трябва да бъде. Затова сега предстои мач за Световната титла. Ако той пак нещо завърти и се откаже сме сложили ултиматум към IBF да му отнемат титлата и да играя с Чарлс Мартин.

Ако боят не се случи отиваме на следващия противник. Той е световен шампион и трябва да го докаже. Не може постоянно да се върти, да се контузва, патерици - такива работи", сподели Пулев.