Големият боксов шампион Оскар де ла Оя предвиди, че Майк Тайсън може да победи всеки съперник в тежката категория и сега, въпреки че е на 53 години.

Неговата реакция идва след новината от миналата седмица, че Железния Майк ще се завърне на ринга за няколко демонстративни мача с благотворителни каузи. Той вече тренира, като няколко кратки видеа обиколиха интернет и показаха, че не изглежда в никак лоша спортна форма.

"Имам информация как работи Тайсън - каза Златното момче Де ла Оя, който е легендарна фигура с куп титли в бокса. Днес е водещ промоутър в спорта. - Убеден съм, че с няколко месеца работа в залата, ако подготовката му бъде поставена на ниво "завръщане в голямата игра", той ще победи всеки от асовете в тежката категория. Нищо, че е на 53. Просто ще нокаутира всеки от тях, защото още го може. Вероятно са му нужни около 6 месеца наистина здрави тренировки и пълна концентрация върху това."

Думите му звучат малко пресилено, но е очевидно, че мощта на Тайсън не е загубена.

Според някои от първите му спаринг партньори при подновените боксови тренировки на Майк, ударите му ги поставят в неловко положение. "Някои имаха нужда от минути да се съвземат", твърди в Инстаграм един от боксьорите, участвал в една от първите тренировки на Тайсън преди седмици.

"Тренирам, но не като за професионални мачове - уточни самият Звяр. - Удрям лапите и чувалите, правя спаринги, имам и фитнес програма. Все още не спазвам диета, но искам да направя и това, за да съм в кондиция, когато изляза на ринга. Дори и за демонстративни мачове. Трябва да направим шоу за хората, които ще дойдат да ни гледат."

В Щатите се заговори за мачове с хора като Ленъкс Люис, Владимир Кличко или дори неговия стар враг Ивендър Холифийлд, с когото имаха епични битки на ринга. Една от тях остава завинаги в историята с отхапаното парче от ухото на Холифийлд от Тайсън.

Все още няма потвърждение нито за съперниците, нито за мястото или времето на завръщането на ринга на Майк.