Битката за световната титла в тежка категория на бокса между Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев би трябвало да е пред публика.

В Лондон оптимизмът е сериозен по темата, след като Еди Хърн, агент на шампиона, призна за предстоящи експерименти със зрители за боеве през октомври и ноември.

На 4 и 21 октомври агенцията на Хърн - Matchroom, организира две галавечери в британската столица, на която ще бъдат допуснати по 1000 фенове.

На 21 ноември пък се планира да е реваншът на боя Александър Поветкин - Дилиън Уайт, който да е пред 50% от капацитета на залата "O2 Arena".

Пак там на 12 декември се очаква да се бият Джошуа и Пулев, като Хърн изрази надежда, че за този сблъсък вече ще има разрешение от здравните власти за пълен или почти пълен капацитет на трибуните.

"С или без публика, Ей Джей ще се бие преди края на годината с Пулев - призна импресариото. - Нямаме избор, ситуацията е сложна, но ние трябва да проведем мача в рамките на 2020-а. Той трябва да защити титлата си, за да отидем на обединителния мач догодина с Фюри."

Вариант със стадиона на Тотнъм вече няма, след като английският клуб е отказал да приеме боксово шоу, ако то не е пред пълния капацитет от над 60 000 места на арената.

Към момента това изглежда немислимо преди края на годината, въпреки че не е ясно как точно да напълниш затворената зала "O2 Arena" с 15 хиляди е по-безопасно от гледна точка на мерките срещу коронавируса, отколкото да вкараш 60 000 в отвореното огромно пространство на стадиона.

"Ей Джей, 12 декември. Това засега е планът - призна Хърн. - Залата е ясна, до дни вероятно ще обявим официално договора. В петък ще знаем малко повече от правителството за положението с феновете. Но това е планът и го следваме."