Антъни Джошуа и Кубрат Пулев ще трябва да почакат поне до декември за своя двубой. Това обяви Еди Хърн, който представлява интересите на британския шампион.

Основната причина е финансова, като Хърн и Джошуа искат да извелекат максимални приходи, а това минава само и единствено през мач с фенове по трибуните.

Желанието на двамата е приходите на Джошуа да достигнат осемцифрена сума, а това минава през поне 5 милиона паунда от феновете, които ще гледат мача на живо. Сумата ще е под формата на билети и консумация на храни и напитки на стадиона.

На този етап очакванията са, че боксовите двубои на Острова ще останат без публика до средата на декември, което автоматично означава, че мач няма да има преди това.

При последното си интервю Еди Хърн смяташе началото на октомври за реалистична цел, но очевидно този вариант отпада.

"През октомври и ноември не можем да се надяваме на повече от 2000 души публика. Едва ли ще е възможен и мач пред пълни трибуни в чужбина, да вземем Саудитска Арабия за пример.

Просто проблемът с коронавируса е навсякъде. Има и още едно предимство на мач през декември освен значително по-големите приходи.

Това е, че шест дни преди Коледа е и мачът между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Очаквам победи на Джошуа и Фюри, което ще означава, че двамата имат еднакво време за почивка и подготовка преди готвеният мач помежду им през 2021-а", сподели Хърн.