Компанията Sky Bet стана първата, която публикува своите ставки за следващ противник на върналия си световната титла в бокса Антъни Джошуа.

Коефициентите са доста близки, като фаворити са двама.

Котировките:

Кубрат Пулев и Олександър Усик - по 4.00

Анди Руис - 6.00

Дионте Уайлдър и Тайсън Фюри - по 7.00.

Името на Дилиън Уайт също изплува като вариант, след като самият Джошуа го "хвърли" в играта по време на интервю пред "Sky Sports".

Проблемът за двубой с Уайлдър или Фюри идва от факта, че те имат своя реванш един срещу друг през февруари.

На практика е невъзможно да играят на стадиона на Тотнъм в Лондон с Ей Джей през март или май (по-вероятно да е след 9 май, когато завършва футболният сезон във Висшата лига). Двубой с победителя от Фюри - Уайлдър може да има чак към края на 2020-а.

"Ще минем по пътеката, която е начертана от правилата - обясни агентът на Джошуа - Еди Хърн. - Има двама претенденти на първа позиция и трябва да уточним дали този от IBF (Пулев) или от WBO (Усик) е с предимство. Засега изглежда, че това е Пулев."

Говорител на Международната боксова федерация IBF каза по темата: "Организациите се разбраха, че нашият претендент е с предимство". Същото обаче казаха и от WBO, уточнявайки, че боят на украинеца с Джошуа ще е в рамките на следващите 6 месеца.