Най-успешният български гимнастик организира грандиозен спектакъл-бенефис, за да се сбогува със спорта. На специална пресконференция Йовчев издаде подробности около шоуто. На 23 февруари легендарният Йордан Йовчев ще събере големите имена на гимнастиката в невероятен спектакъл с богата програма, включваща известни певци, музиканти, акробати и още много изненади.

Гала-бенефисът ще отведе зрителите на едно пътуване в света на спорта и най-вече ще покаже важните моменти от кариерата на Йовчев. Част от музикалните изпълнители в спортния спектакъл ще са Орлин Павлов и Поли Генова. Освен Йовчев на сцената ще се изявят още много спортисти в различни възрастови групи.

От малки атлети на по седем години до имена като , Кортни Купетс, Юри Кеки, Ванеса Ферари, ансамбълът на България по художествена гимнастика, Силвия Митева, спортисти по аеробика, скокове на батут и спортни клубове по акробатика ЦСКА и Локомотив Русе.

Шоуто ще бъде 85 минути от най-високо художествено и спортно качество, по сценарий на легендарната спортна журналистка Вера Маринова-Аткинсън, позната като хроникьорът на олимпийските игри. Програмата ще включва множество изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти. До момента са продадени около 7 хиляди билета. Йордан Йовчев ще участва на няколко уреда, като успоредка и халки са сигурни.

"Приятно ми е когато има такива хора около нас и откликнаха на призива ми, когато ги попитах биха ли се включили в подобно мероприятие, защото процедурата е много тежка. Можех да спра спортната си кариера, без да правя сложни тържества. Ще има много музика и ще участват на 150 души. Всяко участие е ще е с жив изпълнител или музика. Мисля, че ще се получи едно много добро спортно събитие. Бенефис или пътят на Йордан Йовчев, изминал досега. Ще има много чужди гости - една част ще вземат участие, а други ще са в публиката. Ще има много светлини и настроение, а няма да е поредният форум на петилетката. Идеята е тези 85 минути да преминат толкова бързо, че всички да си кажат `Кога мина и това ли беше краят?`", каза Данчо Йовчев на пресконференцията, цитиран от БГНЕС.

Последва шеговит въпрос от страна на журналистите, още колко бенефиса планува, на което най-успешният български гимнастик се пошегува: "Това е поредният бенефис, след Рио ще участвам на още три", след което напълно сериозно заяви: "Не, това е наистина края".

Цялата сума, събрана от билети за спектакъла, по настояване на Йордан Йовчев ще бъде дарена на федерациите по гимнастика за развитие на спорта.