Гигантът от острова надделя над доста по-дребния Стив Кънингам съвсем наскоро, за да си уреди мач с Кобрата, който ще определи и претендента за титлата на шампиона в тежка категория Владимир Кличко.

Фюри наистина свали с нокаут Кънингам, но имаше доста проблеми срещу американеца.

"Тайсън слага много напрежение върху себе си с нещата, които говори в медиите и така бе срещу Кънингам. Не бях с Тайсън в седмицата преди мача и не искам да се извинявам, но нямаше начин да го оставя да се бие така срещу много странен противник като Кънингам.

Тайсън обеща нокаут на всички и това бе в главата му още с първия гонг. Вместо да използва способностите си на боксьор, той опита с груба сила срещу по-малък човек и не можеш да печелиш титли просто така. Имахме много по-различен план за мача и всичко се провали след първия рунд. В края резултатът бе като планирания, но не както го подготвяхме и определено ще изчистим това за следващия мач", сподели Питър Фюри.

"Тайсън е много по-добър боксьор от това, което показа в събота. Обмисляме мача с Пулев за юли и въпреки, че срещу Кънингам имаше някои разочарования, ще изчистим доста от тези грешки. Тайсън е борещ се мъж и понякога емоцията може да вземе връх", каза още треньорът на младия боксьор, цитиран от БГНЕС.